De Basisregistratie Grootschalige Topografie in 3D in de browser

BGT is voor heel Nederland beschikbaar. Deze dataset bevat alle wegen, fietspaden, voetpaden, erven, gebouwenlocaties, bruggen, tunnels en nog veel meer. Dit levert een landelijk dekkende dataset op waarmee het mogelijk is om realistische visualisaties te maken of om als onderlegger te gebruiken voor verschillende ruimtelijke analyses.

Deze datasets zijn gratis te downloaden via de website van PDOK.

Dit zijn grote GML bestanden. Dit kunt u gaan gebruiken in eigen GIS pakket. Om heel Nederland te downloaden gebruikt je wel meer dan 15 GB en de vervolgens moet het nog omgezet worden in of naar uw eigen applicatie.

Om grote hoeveelheden ruimtelijke data snel te kunnen delen worden speciale servers gericht. Zo’n server is bijvoorbeeld een GeoServer. Een GeoServer kan grote bestanden zoals BGT eenvoudig verwerken en als WFS (vector bestanden) of WMS (zeer gedetailleerde afbeeldingen) aan de gebruiker teruggeven.

Steeds meer applicaties gebruiken WFS of WMS. Via een link of url vanuit een bestaande applicatie kan data opgevraagd worden, afhankelijk van de locatie. Om al deze data snel te verwerken voor de gebruiken wij een hele snelle server.

Belangrijke eigenschappen

Steeds meer applicaties gebruiken WFS of WMS. Via een link of url vanuit een bestaande applicatie kan data opgevraagd worden, afhankelijk van de locatie. Om al deze data snel te verwerken voor de gebruiken wij een hele snelle server.

De volgende elementen (niet uitputtend) zijn vanuit de BGT te raadplegen.

  • Kunstwerken, Tunnels en spoor
  • Bouwwerken
  • Bomen/vegetatie objecten
  • Inrichtingselementen zoals kasten, putten, sensoren, borden en palen
  • Panden, erven, wegen, gras, bos en water

In BGT zit ook een hoogte kenmerken van objecten. Hiermee is het mogelijk om ook ondergrondse tunnels of kunstwerken weer te geven in 3d. Dit geldt ook voor lantaarnpalen of bomen bijvoorbeeld.

In de 3D Cityplanner is dit heel eenvoudig. Hoogte en diepte zijn eigenschappen die je kunt koppelen aan een object zodat deze direct in 3d te bekijken is. Dit kan allemaal in de browser. Er hoeft geen software geïnstalleerd te worden.

Onze pakketten

Er zijn verschillende mogelijkheden om de BGT data te gaan gebruiken. Wij bieden de WFS/WMS service aan voor een zeer scherpe prijs. Hieronder staan de verschillenden opties.


* Gratis in combinatie met een business of extended version. Vraag naar de voorwaarden.